Tрябва ли да спазваме диети по време на пандемия?

  • 06 април 2020 11:50

  • 1678
  • 0
© Pixabay

В период на пандемия и  когато сме под карантина трябва ли да спазваме диети? За отговор на този въпрос NOVINI.BG потърси проф.  Донка Байкова, специалист по хранене и диететика.

„Никога не е късно да се предприеме редукция на свръх тегло, защото самото затлъстяване и преяждане, както и препиване водят до стръмен спад на имунната система“, категорична е проф. Байкова.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

 

Вижте съветите на специалиста за правилно хранене по време на пандемия

 

Тя  обясни, че ако това се случи инцидентно, едно преяждане или препиване за 24 часа, се изключват защитните механизми на организма и ставаме особено податливи към външни фактори.

Експертът по хранене подчерта, че през студените месеци на годината физиологичното качване е до 2-3килогрма , ако сме допуснали качване на повече килограми тогава трябва да потърсим специалист, който да ни посъветва. При покачване на теглото до 3 кг може да използваме рестриктивно хранене и двигателна активност, която е много важна в този период на пандемия.

Задължително трябва да увеличим двигателната активност, защото е мощен фактор за подобряване на имунната система и повдигане на настроението. Макар и в домашни условия е важно да правим аеробна гимнастика, защото тя изгаря мазнините.

В тази ситуация в която се намираме трябва да се храним правилно като използваме нискокалоричен режим и не забравяме двигателната активност, за да запазим здравето си.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1678 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини