[:bg][:en]Weight loss diets for men[:]

Какво представлява хранителния режим за мъже? 

Ако сте мъж, който иска да влезе във форма, то тази статия ще ви даде някои насоки. Естествено, мъжете имат по-различен метаболизъм и хранителни потребности от жените. Следователно и диетата за тях трябва да отговаря на специфичните потребностите на мъжкия организъм. Режимът трябва да е балансиран и да осигурява необходимите количества протеин, въглехидрати и мазнини на тялото. Храната, която правилната диета за отслабване за мъже включва трябва да е нискокалорична, но в същото време да е засищаща и да зарежда тялото с енергия.

Диети за отслабване за мъже | LuckyFit

Тъй като никой не обича да се чувства отпаднал и без енергия по време на диета, диетата за мъже трябва да носи енергия на организма, тъй като мъжкото тяло гори повече енергия от дамското поради наличието на по-голяма мускулна маса.  Следователно по правило тя съдържа повече калории от дамската диета – 1700, за да се компенсира по-високия енергиен разход. Когато една диета ни кара да се чувстваме добре, докато отслабваме, то това ни прави по-склонни да се придържаме повече време към режима. което ще помогне за по-дългосрочното спазване на диетата.

При мъжката диета, също както и при дамската, е важно всички калории да идват от изцяло натурални източници. Въглехидратите не е задължително да се намаляват силно, тъй като организмът на мъжа не ги трансформира  до такава степен в мазнини, за разлика от женския организъм. Така че без да се притеснявате можете да похапвате въглехидрати, стига те да идват от здравословни източници като зърнени култури, варива, пълнозърнести паста и хляб, сладки картофи.

Важно е да припомним, че строгите хранителни режими, където приема на храна е силно ограничен не са дългосрочно решение на борбата с килограмите. Ако не приемаме достатъчно протеин, въглехидрати и мазнини, няма да се сдобием с хубаво тяло. Това важи с пълна сила за протеините, тъй като те са много важен елемент в здравословната диета. Те спомагат за изграждането на мускули. А мускулите от своя страна означават какво? Да, познахте – бърз метаболизъм. Така че не се ограничавайте приема си на протеин по време на диета за отслабване.

Перфектната порция в чинията ни по време на диетата трябва наполовина да е заета от зеленчуци, една четвърт от нея трябва да бъде месо или растителен източник на протеин по избор, а другата половина трябва да е заета от бавноразградими въглехидрати, каквито са оризът и киноата например.

Ето няколко основни принципа, които всеки мъж, желаещ да постигне хубаво тяло, трябва да спазва

Чести хранения

Честото хранене малки или средни порции при и мъжете и при жените ускорява метаболизма на тялото. Препоръчват се  пет порции дневно. Между тях трябва да има интервал от 2-3 часа. Този начин на хранене поддържа нивата на кръвна захар стабилни през целия ден и не ни позволяват да изпадаме в състояние на вълчи глад и да хапваме, каквото ни попадне пред очите. Ако пък ежедневният Ви график  е забързан и не Ви позволява храните 5 пъти, то опитайте един интересен принцип, наречен 4х4. Чисто и просто се храните четири пъти на ден с четири часа интервал между храненията. Така ще ви е лесно да се ориентирате кога е следващото ви хранене и ще приготвяте по-малко храна за деня.

Храна от природата

За да влезете във форма, трябва да замените всички нездравословни храни, с които сте се хранили досега със здравословни. Приема на пресни зеленчуци и плодове трябва да се увеличи. Забранени са всички преработени храни, полуфабрикати, сладки, мазни и пържени храни. Мазнините трябва да идват от здравословни източници като риба, зехтин, ядки, семена, авокадо.

Позволяват се 200мл алкохол дневно, за междинна закуска са позволени всички плодове с изключение на банан и грозде. Захарта  е забранена, не се позволяват сосове като кетчуп, майонеза, масло. Трябва да се внимава и със солта. Салатите се овкусяват с оцет, лимонов сок, сол и подправки

Разнообразие

Много е важно при диета да се готви разнообразно, за да може организмът ни да получава витамини и минерали от различни източници. Ако се храните с едни и същи храни, то те колкото и полезни да са, организмът Ви пак няма да получава всички необходими хранителни вещества. Разнообразните ястия с нови продукти ще поддържат интереса Ви и диетата няма да бъде скучно изпитание на волята.

Движение

Разбира се без да сме физически активни няма как да видим резултат бързо. Редовното и умерено спортуване ще подсили ефекта на диетата. Не е задължително да се записвате в спортен клас. Ежедневното ходене пеша, изкачване по стълби, обикновен джогинг в парка имат също ефект, така че изберете това, което най Ви допада.

Хранителни режими за мъже | LuckyFit

Здравословни режими за общо отслабване за мъже

Представяме Ви няколко здравословни хранителни режима за отслабване за мъже:

Ден 1:

Закуска:

филийка ръжен хляб, чаша прясноизцеден портокалов сок

Обяд:

120гр. варено или печено пилешко без кожата и 1-2 филийки ръжен хляб

Вечеря:  

120гр.Риба на скара със прясна салата и грах

Ден 2

Закуска:

филийка ръжен хляб, чаша 250мл. , безмаслено прясно мляко или 120гр. йогурт с две лъжици мед

Обяд:

100гр. пилешка пържола с 200гр.гарнитура от варени картофи и зеленчуци

Вечеря:  

120гр. риба тон със задушено броколи, гъби, зелен боб, сусам, 70гр. кафяв ориз

Ден 3

Закуска:  

купичка овесени ядки с обезмаслено мляко и плодове

Обяд:

100гр. печен черен дроб на фурна с лук и доматена салата

Вечеря:

100гр. сьомга със зелен фасул, аспержи и 70гр. кафяв ориз

Ден 4

Закуска:

100гр. риба или пилешко със зеленчукова салата с авокадо

Обяд:

пълнозърнести спагети с кайма и домашен доматен сос

Вечеря:

120гр. стек с 1 варен картоф, спанак и домат на фурна

Ден 5

Закуска:

пълнозърнест сандвич с пуешко или пилешко, парче сирене и прясноизцеден плодов сок

Обяд:

100гр. пилешко филе със салата по избор и 1-2 филийки ръжен хляб

Вечеря:

100гр. сьомга със зелен фасул, аспержи и 70гр. кафяв ориз

Ден 6

Закуска:

омлет от 4 белтъка с две филийки ръжен хляб и грейпфрут

Обяд:

120гр.месо по избор на пара,  зеленчуци и 1-2 филийки пълнозърнест хляб

Вечеря:

100гр. пилешко на скара с бекон и салата с авокадо

Ден 7

Закуска:

Омлет от 2 яйца, парче сирене, 1-2 филйки ръжен хляб, прясно изцеден ябълков сок

Смути от банан, горски плодове, протеин на прах, 300мл. обезмаслено прясно мляко

Обяд:

120гр. скумрия на грил със спанак и домати

Вечеря:

120гр. филе с гарнитура от чушки и 70гр. кафяв ориз

Опции за следобедна закуска:

Зеленчукова салата със семена

Омлет от 2 яйца с две препечени филийки ръжен хляб

Една опаковка йогурт с мед, горски плодове или други плодове по избор

Сушени плодове и ядки

Ябълка с две натурално суп. лъж. фъстъчено масло

Обезмаслена извара с ананас или друг плод

150гр. моркови и хумус

*Ако се чувствате гладни преди лягане, можете да хапнете кофичка неовкусен натурален йогурт

Салати за мъже | LuckyFit

На коя част от тялото действа диетата за мъже?

Всеки човек е индивидуален и телосложението му се повлиява по различен начин от определна диета. Като цяло при мъжете най-вече се повлиява областта на корема, тъй като и там мъжете са най-склонни да натрупват мазнини.

За какъв период се появяват първите резултати?

Първите видими резултати се появяват обикновено до 2-3 месеца, но все пак те зависят от това какво е първоначалното Ви наднормено тегло и доколко ще се усили способността на тялото Ви  да гори мазнини по време на диетата.

Главната цел на всяка диета е, както всички знаем, да създаде лек калориен дефицит в тялото и да ускори метаболизма. В комбинация с редовна физическа дейност правилно спазваният хранителен режим за мъже няма как да не даде положителни резултати рано или късно.

Направете вашата резервация
starstarstarstarstar