Какво да правите преди сън, за да отслабнете?
Диети и Спорт

Какво да правите преди сън, за да отслабнете?

какво да правите преди сън за да отслабнете

Вероятно знаете какво да правите преди сън, за да отслабнете на следващия ден. Макар този жадуван ефект да не се получава за една нощ, подготовката непосредствено преди лягане може да постигне забележими резултати още на сутринта. Ако отслабването и подобряване на здравословното състояние са два от приоритетите за вас, значи ще харесате тези четири неща, които са задължителни за изпълняване всяка вечер преди да отидете в спалнята.

Какво да правите преди сън, за да отслабнете

Липсата на планирани напред във времето действия е една от грешките, за които диетолозите са единодушни, че водят до покачване на теглото. Може да устоите на изкушението да се храните с безброй калории в местното кафене, като си опаковате обяд от вкъщи. Когато са приготвени правилно, салатите са чудесни, защото са пълни с протеини и фибри, които ще задоволят глада ви и ще поддържат нивото на кръвната захар стабилно за дълго.

Пригответе си от вечерта салата в буркан или кутия, като сложите на дъното печени сладки картофи, киноа и подредите отгоре маруля и още зеленчуци. На сутринта ще си спестите стреса, стига да не забравите да вземете храната за из път. Може да си приготвите и кутия с готвено ястие, няколко плода и да си вземете чантата за обяд, така че когато огладнеете, да имате под ръка нещо полезно и питателно.

След като обядът е подготвен, отделете малко време и за подготовката на закуската за следващия ден. Това хранене е един от начините за засилите метаболизма си, а ако е пълно с фибри и протеини ще ви засити за цялата сутрин и ще повиши енергията ви. Вместо да грабнете купа с бърза зърнена закуска или калорична опакована бомба, защото нямате време, внимателно обмислената и подготвена закуска от вечерта ще бъде по-разумен вариант.

Ако обичате смути, пригответе си замразен готов микс, който да изсипете в блендера на сутринта. Може да го изпиете като първото нещо след ставане, докато седите до масата и се подготвяте психически за предстоящия ден или да си го излеете в чаша за из път. Накиснатите от вечерта овесени ядки също са добър и засищащ глада вариант. След като направите и подготовка за закуската, има вероятност да се събудите по-енергични и развълнувани.

Пропуснете подготовката на багажа за фитнеса сутринта, като сложите всичко необходимо за тренировката в раницата  от вечерта. Ако спортният ви сутиен все още не е изсъхнал след последните упражнения и виси, закачен на простора или на душа в банята го вземете, заедно с късите панталони, чорапите, гуменките, слънчевите очила, бутилката с вода, Ipod-а и слушалките – всичко необходимо – и го сложете в спортната чанта или върху нея. Тренировките, в който се горят много калории се случват по-често, когато съзнателно сте отделили време за подготовката им. И ако превърнете това в навик всяка вечер преди упражненията, е много по-вероятно да влезете в ритъм на редовни упражнения.

Не искате всичките ви усилия да отидат напразно, когато се приберете гладни и изберете нещо набързо приготвено и вероятно доста калорично за вечеря. Така че, след като вече приготвихте по нещо за всяко хранене през следващия ден, трябва да помислите и за вечерята. Нарежете малко чушки, тиквички, картофи и ги изпечете на грила или във фурната. Или направете огромна салата без да слагате подправки и я пъхнете в хладилника.  Пригответе някои пълнозърнести храни като просо или ечемик, накиснете киноа или изберете нещо здравословно за вечеря.