IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Страхил Иванов: Болестта на 21 век е заседналият начин на живот и вредната храна

28 май 2015 13 10

Професионалният треньор и диетолог за храната, красивото тяло и спорта

Снимка: Личен архив

Снимка: Личен архив

Страхил Иванов е човекът, който бихте искали да бъде до вас в момента, в който осъзнаете, че имате нужда от промяна.

Професионалните му съвети за фитнес програми и консултациите по хранене буквално сбъдват мечти на хиляди хора в България, помагайки им да трансформират тялото си и наистина да преоткрият себе си.

Щастието от начина, по който изглеждате след индивидуалните програми, дава възможност да се наслаждавате на живота, който в действителност заслужавате.

Той стои и зад проекта FITBG.NET – мястото, на което можете да откриете цялата информация по темите за здраве, фитнес и храна без излишни увъртания – точно и ясно.

Защото мечтите наистина се сбъдват!

Интересното е, че самият Страхил е минал по пътя, по който вървят неговите клиенти. От момче, което желае да отслабне и да влезе във форма до истински мъж, превърнал се в професионалист.

За мотивацията, за успехите и клиентите – четете тук:

Кой е Страхил Иванов и какво трябва да знаем за него?

Ще отговоря кратко. Аз съм един човек, който имаше мечта и тази мечта стана реалност. През цялото си детство съм искал да изглеждам добре и да постигна нещо значимо в живота. Радвам се, че трябваше да се изправя пред тези трудности, за да мога да изградя характера си и да стигна дотук!

Как се насочи да работиш точно в тази сфера? Как започна всичко?

Всички знаем, че всяко начало е трудно, много трудно. Първо започнах с тренировките и храненето и исках да подобря начина си на живот. Исках просто да изглеждам добре. Това ме мотивираше и ми даваше сила да продължавам. Не след дълго реших да създам и моя сайт FITBG.NET и страницата ми във Facebook – „Фитнес програми и диети“. Ден след ден пишех статии с цел да помогна на хората да имат практична и достъпна информация от човек, който вече се е преборил с техните проблеми. Така минаха около 4 години и сега всички виждаме докъде се е популяризирал сайта и страницата. Днес сайтът прави около 20 000-30 000 посещения от цял свят, а фен страницата ми наброява около 250 000 души. Има доста интересни неща, които съм замислил, но ще ги видите във времето. :)

Фитнесът и правилните хранителни режими начин на живот ли са или хоби?

Болестта на 21 век е заседналият начин на живот и вредната храна. Ако се огледате наоколо, всеки бърза и никой не се замисля. Спортът и правилното хранене са необходимост за по-добър живот. Не трябва просто да гледаме да свалим едни 10-15 килограма, а да подобрим цялостния си жизнен тонус. За мен това е начин на живот!

Важно нещо ли е фитнес и хранителната култура и доколко хората в България имат такава?

Храненето и фитнесът са наистина важни, но от значение е и дали знаем какво правим с тялото си. В днешно време се стига до всякакви крайности, които не са полезни. Виждам как малки деца посягат към стероиди, което много ме разочарова. Това подражаване и копиране е доста вредна черта на човека. Нека не губим своята индивидуалност! Моят съвет към всички фитнес ентусиасти е да слушат тялото си и да обмислят внимателно всяко свое решение!

Снимка: Личен архив

Как се възпитава такова нещо в хората?

Доста трудно, но не и невъзможно. Няма как да убедиш човек, който мисли по следния начин: „Сега ми се е паднало да живея, ще ям и пия каквото ми се иска и не ми пука“. Този човек има нужда от изграждане на базови ценности и чак тогава може да се говори за правилно хранене и начин на живот. Все едно да преподавате висша математика на дете, което още не знае и таблицата за умножение. Не просто невъзможно, но и безумно. Не искам да разграничавам хората, но повечето сякаш са се оставили да бъдат водени от тълпата. Накъдето тръгне стадото и те натам. Докато не се прекъсне този порочен цикъл, няма как да говорим за изграждане, възпитаване и т. н.

Само в здраво тяло ли живее здрав дух?

Задължително. Здравият дух има нужда от здраво тяло. По този начин ще има хармония между двете неща.

Какво трябва да знаем, преди да започнем хранителен и фитнес режим?

Най-важното е да си поставим реални цели. Стъпка по стъпка да променяме навиците си. Нека всеки сам намери своя подход. Не говоря просто за отслабване. Хората, които са слаби и се хранят вредно, също имат своите проблеми. Говоря за цялостно променяне на хранителните навици на всеки един човек. Както казах по-горе, спортът и правилното хранене са НЕОБХОДИМОСТ! Те не са препоръчителни, те са задължителни!

Защо хората се обръщат към теб? Трябва ли задължително някой да ни насочи?

Хората се обръщат към мен, защото са се нагледали на хиляди диети, на хиляди специалисти и гурота в правилното хранене. Те виждат резултатите ми и тези на моите клиенти. Това ги мотивира и им помага да постигнат крайната цел.

Снимка: Личен архив

Как се задържа стимулът за дълго време, как мотивираш клиентите ти да не се отказват? Какво те вдъхновява?

Във всеки един мой клиент виждам себе си. Отчаян, изнервен, обиждан. Това е единственото, което ме кара да продължавам да им казвам „Напред и нагоре“. Всеки човек има нужда от подкрепа. Има нужда от мили думи. Аз никога няма да се откажа от тях и те го знаят. Много обичам да казвам: „Който се е отказал, той не е постигнал желаните резултати“. Това не се отнася само за храненето, спорта, а и за всеки един аспект от живота.

Кой е твоят идол?

Нямам идол. Християнин съм и единствено вярата ми в Бог ме крепи по житейския ми път.

Казват, че работата с хора е най-трудна. Кой е твоят най-запомнящ се случай?

Мисля, че не е редно да споделям такива неща. Всичко между мен и моите клиенти е конфиденциално.

Повече жени или повече мъже се обръщат към теб?

В началото имах повече жени клиенти, но с времето и мъжете започнаха да ми се доверяват. Съотношението е 2:1 в полза на жените.

Виждаме много снимки на клиенти от преди и сега, и разликите наистина са огромни. Къде точно е границата между красиво и грозно?

Границата е там, където здравословното хранене и спортът започнат да ти вредят. Всичко това трябва да се прави, за да подобрим здравето си, а не за да го рушим.

Има ли гаранции за постигане на резултати?

Резултати винаги ще има, когато хората са упорити и вярват в себе си!

Как си се представяш след десет години?

Нямам никаква представа. Не обичам да мисля в толкова дългосрочен план. Все пак животът е крайно непредвидим.

Каква е твоята най-голяма мечта?

Най-голямата ми мечта е да променя фитнес културата в България, а по-нататък и в цял свят. Искам да променя мисленето на хората – нека правим изборите относно здравето и живота си, без да се влияем от мнението на масата. Това за мен е правилният подход!

Какво би пожелал на читателите на Tialoto.bg?

Това, което искам да им пожелая, е винаги да виждат положителната страна на живота. Повече усмивки и по-малко злоба. :)

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Wafera230363 ( преди 8 години )
Zd Gospodin Strahil Ivanov, ima li vuzmognost da se svurga s vas I da discusirame nykoi vuprosi otnosno Moite kilogrami, za koto predvaritelno vi blagodary! S nai dobri chustva Vili
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар